chevron-up chevron-down search
Penning meester van het jaar 2015

Nieuws

Fred Boevé (TC Zevenhuizen) is Penningmeester van het Jaar 2014! / 21-5-2014

Fred Boevé mag zich Penningmeester van het Jaar 2014 noemen. Boevé (Tennisclub Zevenhuizen) werd door de vakjury tijdens de feestelijke uitreiking uitgeroepen tot winnaar van de Penningmeester van het Jaar verkiezing. Jurylid Anneke van Zanen-Nieberg (penningmeester NOC*NSF) reikte de trotse winnaar een cheque van €2.500,- en een kassasysteem ter waarde van €3.150 uit. De verkiezing vormt het hoogtepunt van de ‘Bedank je Penningmeester’ campagne. Tijdens deze verkiezing werden 2.673 penningmeesters bedankt en genomineerd, waarbij ruim 113.000 mensen een stem op hun favoriet uitbrachten.

Een trotse winnaar
In de Ridderzaal van de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen zat op woensdag 21 mei de top van de Nederlandse penningmeesters in sport bij elkaar. Zij zagen hoe Fred Boevé er met de hoofdprijs vandoor ging. Van Zanen-Nieberg licht de keuze voor de winnaar toe: “Fred is een voorbeeld van een penningmeester die met innovatieve ideeën en vernieuwende sponsormodellen zijn club financieel vooruit helpt.” Boevé is trots: “Gaaf, echt gaaf dit! De hele campagne is een enorme waardering voor alle penningmeesters. Het geld gaan we besteden aan iets leuks voor onze jeugdleden.”

Een belangrijk initiatief
Ook de runners-up gingen niet met lege handen naar huis. Zo ontvingen Jelle Helvrich (Kaatsvereniging Eendracht) en Piet Breedveld (FC Vlotbrug) beiden €1000 voor de clubkas. Paul Venhoeven (Hilversumsche Mixed Hockey Club) en Jenny Stoefzand (Boules Doar) kregen ieder €250 voor de vereniging. De juryleden zijn eensgezind over het belang van de verkiezing: “Met deze verkiezing laten we zien hoe belangrijk we het werk vinden van deze spil van de vereniging. Een goede penningmeester is onmisbaar en dat waarderen we. We mogen trots zijn dat zoveel mensen zich dagelijks zo hard inzetten voor de sport. Dat blijkt ook uit de cijfers van genomineerden en stemmers. En het belangrijkste is, onze waardering is het hele jaar relevant door de penningmeester het hele jaar te ondersteunen, bijvoorbeeld door middel van congressen,” verwoordt Anneke van Zanen-Nieberg.

Penningmeesterschap steeds complexer
Penningmeester van het Jaar is een initiatief van Breedtesport & Marketingbureau 2Basics en wordt mogelijk gemaakt door Davilex en RegioBank. Uit gesprekken met bondspenningmeesters blijkt dat het penningmeesterschap de laatste jaren sterk is veranderd. Zo is deze bestuursfunctie intensiever en complexer geworden. Er moet rekening gehouden worden met de lokale politiek, sponsorinkomsten die onder druk staan en de veranderende behoeften van leden. En dat is niet makkelijk: uit de Penningmeester van het Jaar monitor 2013 bleek dat 41% van de penningmeesters zich enige of ernstige zorgen maken over de financiële toekomst.

Lees ook het sfeerverslag van de uitreiking.

Lees ook:

Fred groot

 

Winnaar_Penningmeester_van_het_jaar_2014_72dpi