chevron-up chevron-down search
Penning meester van het jaar 2015

Verkiezing

Penningmeesters, de stille motor van sportverenigingen 

Penningmeesters zijn zeer belangrijke, maar vaak onderbelichte, vrijwilligers. Vooral in deze tijd is de rol van de Penningmeester heel belangrijk. Teruglopende sponsorinkomsten, ledendalingen en vermindering van subsidies liggen op het bordje van de penningmeester. De organisatie van Penningmeester van het Jaar zet de penningmeesters jaarlijks in het zonnetje en verzorgt inhoudelijke ondersteuning via de regionale minicongressen over goed penningmeesterschap.

Tijdens de verkiezing worden penningmeesters door hun clubleden bedankt voor hun belangrijke werk. Clubleden kunnen hun penningmeester nomineren voor Penningmeester van het Jaar 2015 en vervolgens massaal op hem/haar stemmen. De genomineerde penningmeesters maken kans op de titel ‘Penningmeester van het Jaar 2015′ en €2.500,- voor de clubkas.

Hoe werkt het?
De dag van de Penningmeester
Prijzen
Jury

Hoe werkt het?

De Nationale Bedank je Penningmeester campagne loopt dit jaar van 2 februari t/m 26 april. Het nominatie- en stemproces werkt als volgt:

 1. Klik op de knop ‘nomineren’ boven in het scherm
 2. Vul de naam van jouw penningmeester in
 3. Volg het systeem, vul de gegevens in en kies voor de optie ‘ik wil mijn penningmeester nomineren’, let op de juistheid van naam en contactgegevens
 4. Vervolgens krijg je een bevestigingsmail, net zoals jouw penningmeester
 5. Activeer vanaf 30 maart de verenigingsleden om op jullie penningmeester te stemmen
 6. Motiveer vanaf 30 maart de nominatie: waarom is jouw penningmeester zo bijzonder en verdient hij/zij de titel?
 7. Herinner jouw penningmeester eraan daadwerkelijk de felicitatiemail op te volgen, als voorwaarde voor deelname aan de verkiezing 

Dag van de Penningmeester

Op 26 april sluiten de lijnen. Uit de top-250 penningmeesters (o.b.v. het relatief aantal stemmen) zal de vakjury op basis van de ingevulde motivaties de winnaar kiezen. Op de ‘Dag van de Penningmeester’ 20 mei zal de winnaar van Penningmeester van het Jaar 2015 en de runners-up bekend worden gemaakt. Klik hier voor een verslag en foto’s van de feestelijke uitreiking en huldiging in 2014.

Daarnaast vinden er in de loop van het jaar in het land diverse minicongressen plaats, waar penningmeesters en bestuursleden kennis kunnen opdoen over diverse relevante onderwerpen. Mede mogelijk gemaakt door partners Davilex en RegioBank.

Prijzen

Alle bedankte en genomineerde penningmeesters maken kans op verschillende prijzen, beschikbaar gesteld door de partners van het initiatief:

 • De Penningmeester van het jaar wint €2.500,- voor de clubkas en een kassasysteem van Le Credit Sportif twv € 1.850,- voor in de kantine;
 • De nummer 2 en 3 winnen elk €1.000,- voor de clubkas;
 • De nummer 4 en 5 winnen elk €250,- voor de clubkas;
 • De penningmeester met relatief de meeste stemmen wint een clubfeest (incl dj en geluidsinstallatie in clubhuis/kantine);
 • De innovatieprijs wordt uitgereikt aan de club met het meest innovatieve initiatief en wint een lifetime gratis ClubCollect.
 • De top-5 penningmeesters wordt ontvangen voor een feestelijke huldiging;
 • Alle penningmeesters mogen gratis naar één van de vier regionale minicongressen;
 • Alle penningmeesters kunnen het gehele jaar gebruik maken van alle ondersteuningsmogelijken.

Jury

De jury bepaalt welke penningmeester in aanmerking komt voor de titel en de bijbehorende geldprijs, waarbij ook het aantal stemmen een rol in speelt. De jury bestaat in 2015 uit:

Anneke van Zanen-Nieberg – penningmeester NOC*NSF
Juryvoorzitter

Anneke van Zanen-Nieberg is plaatsvervangend Secretaris-Generaal bij het ministerie van Justitie. Met haar werkervaring bij grote (financiële) instellingen is zij de vrouw op de juiste plek bij NOC*NSF. Met een resultaatgerichte no-nonsens aanpak en passie is ze een goed voorbeeld van een toppenningmeester. Anneke is daarnaast oa voorzitter van handbalvereniging HV Hellas. Zelf handbalt zij, squasht en loopt hard.

Ray van de Mortel – directeur Davilex

Als gepassioneerd en gedreven ondernemer heeft Ray meer dan 15 jaar ervaring en bepaalt en formuleert hij het strategisch beleid en voert hij de algemene leiding over Davilex. Na jarenlang te hebben gevoetbald en gesquasht is Ray fervent golfer. Ray is medebedenker van de Penningmeester van het Jaar verkiezing met als doel het nuttige en onmisbare werk van penningmeesters onder de aandacht te brengen.

Hans van den Bor – directievoorzitter RegioBank

Hans van den Bor_wHans van den Bor is een directeur met een ondernemersgeest. Hij is pragmatisch en gedreven en beschikt over veel humor. Hans is een ervaren bankier en pleitbezorger van het persoonlijk bankieren. Hij vindt het belangrijk dat RegioBank betrokken is bij de lokale gemeenschap. In zijn vrije tijd is Hans bestuurslid bij tennisvereniging HLTC De Kuil in Huizen. In de wintermaanden is Hans een fanatiek schaatser.

Koen Breedveld – directeur Mulier Instituut

Het Mulier Instituut verricht sociaal-wetenschappelijk sportonderzoek. Het monitort de ontwikkelingen in de sport, o.a. via een landelijke Verenigingsmonitor. Daarnaast is Koen Breedveld ook liefhebber van sport. In zijn vrijetijd doet hij aan tennis, hardlopen en zwemmen, al laat zijn agenda niet altijd toe om alle drie die sporten wekelijks te beoefenen.

Dick Zeegers – directeur Stichting Waarborgfonds Sport

IMG_0776Dick Zeegers is directeur van de Stichting Waarborgfonds Sport (SWS). SWS verstrekt borgstellingen voor sportclubs aan banken, waardoor sportverenigingen in staat zijn om bancair tegen gunstige voorwaarden te lenen. Het fonds controleert jaarlijks de jaarstukken van meer dan 1.300 sportorganisaties. In 2012 heeft Dick de studie Master Sport Management met succes afgerond. Hij is actief voetballer, tennisser, wielrenner en hardloper.

Fred Boevé – penningmeester TC ZevenhuizenSchermafbeelding 2015-01-30 om 09.31.44

Fred Boevé is de winnaar van Penningmeester van het Jaar 2014. Naast zijn penningmeesterschap bij TC Zevenhuizen, is hij in het dagelijks leven directeur van DPA GEOS & DPA Creditforce.

De  jury kijkt bij het beoordelen van de genomineerden naar:

 • de motivatie bij de nominatie;
 • het aantal maal dat er gestemd is (relatief, dus ten opzichte van het aantal leden);
 • de mate van innovatie (samenwerken andere clubs, sponsors, beleid, etc.);
 • de financiële resultaten van de vereniging.

 Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Terug naar boven