chevron-up chevron-down search
Penning meester van het jaar 2015

Nieuws

Nico Waltmans Penningmeester van het Jaar 2012! / 5-4-2012

In de bestuurskamer van de Amsterdamse Beurs van NYSE Euronext is penningmeester van Basketbal Vereniging Groningen Nico Waltmans uitgeroepen tot Penningmeester van het Jaar 2012. Jurylid mw. A. van Zanen-Nieberg, tevens penningmeester van NOC*NSF, reikte de prijs uit: een cheque van €2500,- voor de clubkas. Vervolgens sloot de kersverse winnaar met de traditionele beursgong de handelsdag af. Runners-up Liesbeth Koers-Arends (Reddingbrigade Wierden) en Jan van der Leek (korfbalvereniging Scheldevogels) kregen elk een prijs van €1250,- voor de clubkas uitgereikt. Met de bekendmaking van de winnaar en prijsuitreiking werd het eerste deel van de Penningmeester van het Jaar verkiezing feestelijk afgesloten. In de komende weken kunnen penningmeesters van sportverenigingen in heel Nederland deelnemen aan 1 van de 4 minicongressen die ter ondersteuning van hun belangrijke werk worden georganiseerd.

Waardering voor belangrijke vrijwilligers
Nico Waltmans is zeer vereerd met de titel Penningmeester van het Jaar. “Ik vind het fantastisch dat er met deze verkiezing erkenning is voor het penningmeesterschap en we zo in het zonnetje worden gezet. Dat ik dan ook nog gewonnen heb, maakt het helemaal speciaal. Al moet ik zeggen dat ik het zonder een goede achterban, het bestuur en de leden van mijn club, niet zo goed had kunnen doen. Wat dat betreft is het een teamprijs.”
Anneke van Zanen-Nieberg legt uit waarom Nico er met de hoofdprijs vandoor ging: “Een goede penningmeester is -naast goed met de cijfers- ook betrouwbaar, creatief, onverzettelijk, maatschappelijk verbindend en vormt de spil van de vereniging. De hele top-3 en met name Nico toonde aan met deze eigenschappen bijzondere prestaties te kunnen leveren, waarbij een gezonde sportvereniging het belangrijkste resultaat is. Als je als penningmeester in deze financieel moeilijke tijden een club kan laten floreren, heb je het subliem gedaan.” Basketbal Vereniging Groningen is mede dankzij de inspanningen van Nico Waltmans in korte tijd uit gegroeid van een club met 40 leden en financiële problemen naar 210 leden en een positief eindsaldo.

Penningmeester van het jaar verkiezing
Met ruim 2200 nominaties en 65.000 stemmers is aangetoond dat veel sportverenigingen het belang van een goede penningmeester erkennen. De Penningmeester van het Jaar organisatie en haar partners Davilex, de Grote Clubactie, Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen, SPORT Bestuur & Management en 2Basics vinden het belangrijk dat deze vrijwilligers goed ondersteund worden. Daarom behelst de Penningmeester van het Jaar verkiezing ook de organisatie van 4 regionale minicongressen in april en mei 2012, waarbij penningmeesters van sportverenigingen uit het hele land van harte welkom zijn.

Later volgt een uitgebreider verslag van de feestelijke uitreiking op 4 april…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nico Waltmans luidt de gong, Anneke van Zanen overhandigt de prijs

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle betrokkenen van de Penningmeester van het Jaar verkiezing werden in de bestuurskamer hartelijk ontvangen. Vlnr: Jan van der Leek (runner-up), Joost van der Graaf, Liesbeth Koers-Arends (runner-up), Peter Smit (Grote Clubactie), Lothar Luinge, Koen Breedveld (Mulier Instituut), Nico Waltmans, Jeroen Joon, Ray van de Mortel (Davilex), René de Wit (Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen) en Anneke van Zanen-Nieberg.