chevron-up chevron-down search
Penning meester van het jaar 2015

Ondersteuning

Tijdens de congressen van Penningmeester van het Jaar vinden powersessies plaats met de onderstaande  onderwerpen. Zie daarbij ook speciale aanbiedingen van onze partners:

 

Congressen

Tijdens de Penningmeester van het Jaar congressen worden enkele relevante onderwerpen omtrent de sportvereniging en haar financiën behandeld. In dit artikel staan deze onderwerpen kort toegelicht, evenals de belangrijkste bijbehorende documenten met tips& tricks voor sportverenigingen.

Boekhouding                            PMS_Logo_Davilex                              

In deze workshop worden praktische tips, oplossingen en tools behandeld die ingaan op specifieke vragen van de deelnemers. Onderwerpen als de wettelijke eisen voor de jaarrekening, voorbereiding op deze jaarrekening en (regels over) BTW-administratie en afgifte komen hierbij aan bod.

Contributie inning ClubCollect logo

In deze workshop staan contributiemodellen in een vereniging centraal. Op welke wijze is het voor jouw vereniging ideaal het contributiemodel in te vullen? Op welke manier kunnen deze modellen worden vastgelegd mbv software? Hoe zorg je ervoor dat met zo min mogelijk moeite, zoveel mogelijk contributie op tijd wordt geïnd?

Meer inkomsten uit uw kantine Logo LCS 2014 FC

Hoe genereer je meer inkomsten uit de kantine, daar gaat de interactieve workshop van Le Credit Sportif over. Het kassasysteem van Le Credit Sportif heeft zich al in meer dan 950 sportkantines bewezen. Alle opgedane ervaring, informatie en data die hieruit voort is gekomen, is gebundeld in een boeiende workshop. In de workshop worden handvatten geboden om de controle te verbeteren, de winstmarge te verhogen en de omzet te vergroten. Daarnaast worden er ervaringen van collega bestuurders uitgewisseld in een afsluitende discussie.

Het genereren van extra inkomsten Logo

Hoe genereer je als club extra inkomsten, daar gaat de workshop van VriendenLoterij over. De VriendenLoterij biedt verenigingen de mogelijkheid om structurele inkomsten te krijgen. Voor extra informatie klik hier.

 

Nieuwe duurzaamheidsregeling voor sportclubs

Per 1 januari 2016 is er een subsidieregeling van 30% voor energiebesparing en duurzame energieopwekking in sportaccommodaties. Het belangrijkste doel van de nieuwe regeling is het stimuleren van duurzaam energiebeleid bij sportverenigingen. Niet alle verenigingen zullen voldoende geld beschikbaar hebben om duurzame investeringen zelf te bekostigen. Verenigingen of stichtingen die voor een deel van de investering een bancaire lening willen afsluiten komen terecht bij een bank. De bank zal om een borgstelling vragen, zodat zij zekerheid heeft dat de lening wordt terugbetaald. Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) kan voor de mogelijke lening veelal een volledige borgstelling verstrekken.

Werkgeverschap in de sport

Betaalt u uw trainer (onbewust) zwart uit? En kan de vrijwilligersregeling wel ingezet worden voor een trainer? Is het werken met een freelancer of ZZP’er dan de juiste oplossing? Wat betekent de nieuwe werkkostenregeling en wet werk en zekerheid voor u als vereniging? Allemaal zaken waar u als penningmeester over na moet denken en specifieke kennis voor in huis moet hebben. Wist u dat u financiële risico’s loopt als u deze zaken niet volgens de juiste wetgeving regelt? Tijdens deze workshop helpen we u graag op weg.

Aanbod van partners

PMS_Logo_Davilex

Davilex, dat met Davilex Club hét programma voor verenigingen en stichtingen in handen heeft die hun leden- en financiële administratie in één programma willen beheren. Davilex staat aan de wieg van de Penningmeester van het Jaar verkiezing.

Alle penningmeesters die graag met Davilex Club aan de slag willen, kunnen nu van het aanbod gebruik maken om met 10% korting Davilex Club te bestellen. Klik hier voor meer informatie over dit aanbod.

RB_zi_hor_FC

 RegioBank is de bank in de buurt. Een bank waar u gewoon even binnen kan lopen voor een vraag of een    goed advies. Met een Zelfstandig Adviseur die u kent. Hij weet wie u bent en wat er speelt in uw omgeving. En neemt de tijd voor u. RegioBank kiest bewust voor kantoren in dorpen en kleine steden. Want in heel Nederland verdienen mensen een bank in de buurt. U kunt bij ons terecht voor betalen, sparen, hypotheken, alles. Zowel voor uzelf als voor uw vereniging of bedrijf. En u regelt het zoals u dat wilt. Op kantoor, thuis via internet of onderweg via onze Mobiel Bankieren App. Kom kennismaken met RegioBank. Kijk op www.regiobank.nl voor een Adviseur bij u in de buurt. U bent van harte welkom.

Logo LCS 2014 FC

Le Credit Sportif biedt een gebruiksvriendelijke kassa voor de vrijwilliger gecombineerd met specifieke functionaliteiten in de Back Office als voorraadbeheer, productbeheer, factuurbeheer en rapportages, die snel en uitgebreid inzicht verschaffen. Het systeem is volledig webbased  en dus altijd en overal toegankelijk waardoor het voor de penningmeester / hoofd clubhuis prettig werken is. Fysieke aanwezigheid op de club is dus niet meer noodzakelijk en een marge verbetering in de kantine van 5-10% is vaak al binnen één jaar behaald. Bent u benieuwd bij welke sportverenigingen de kassa van Le Credit Sportif al staat? Klik hier voor de referenties.

ClubCollect logo

ClubCollect stelt reeds 100 verenigingen in staat om hun contributies te innen via een online platform. Daarnaast biedt ClubCollect de mogelijkheid om leden hun contributie gespreid te betalen terwijl de club al na 35 dagen over de gehele contributiesom kan beschikken. ClubCollect beantwoordt vragen van uw clubleden via email en telefoon (24×7). De penningmeester kan ook met de leden communiceren via een eenvoudig te gebruiken web supportsysteem. Leden kunnen betalen via SEPA incasso en iDEAL zonder dat de club hiervoor een contract met de bank nodig heeft. ClubCollect is reeds gekoppeld aan LISA. Koppelingen met andere ledenadministratiesystemen zoals Sportlink, AllUnited, Club Webware, Poldersoft, Club-assistent, Verenigingenweb en Davilex zijn mogelijk, hetzij via import/export of via een direct link. Klik hier voor meer informatie over dit aanbod.

Logo

De VriendenLoterij biedt clubs en verenigingen de mogelijkheid om structurele inkomsten te krijgen. Samen met u bedenkt de VriendenLoterij effectieve acties om loten te verkopen. De helft van de lotprijs gaat rechtstreeks naar uw organisatie. Dit is € 6,50 per lot. Dat doet de VriendenLoterij al tientallen jaren met ruim 3.200 clubs en verenigingen, met succes. Hoeveel gaat uw organisatie volgend jaar ontvangen van de VriendenLoterij? Clubs en verenigingen die zich via Penningmeester van het Jaar bij de VriendenLoterij aansluiten, krijgen een mooi welkomstcadeau. Neem contact met ons op via club@vriendenloterij.nl of neem telefonisch contact met  ons op.

 

 

Terug naar boven